21 mrt: Webinar: Weidegang en weidevogels

In het voorjaar gebeurt er van alles in de weide. Niet alleen gaat het melkvee weer naar buiten, maar ook het broedseizoen van weidevogels zoals de grutto, scholekster, tureluur en de kievit zijn in volle gang. In dit Groen Kennisnet webinar gaan we in gesprek met experts over hoe de balans tussen koe en weidevogel gevonden kan worden.

Nederland is trots op iconische weidevogels zoals de grutto. Toch gaat het niet goed met de populaties van de meeste weidevogelsoorten. Welk beweidingsysteem kun je het beste toepassen met oog voor de weidevogel? Waar moet je dit voorjaar extra op letten? En welke rol spelen kruidenmengsels?

De koe en de weidevogel hoeven niet elkaars concurrenten te zijn in de weide. Zo vormen de insecten die in de mestflatten leven een belangrijke bron van voedsel voor de kuikens. Expert Nyncke Hoekstra, onderzoeker Grasland en Agrobiodiversiteit bij het Louis Bolk instituut, vertelt hoe je beweiding kan inzetten voor je weidevogelbeheer.

Stel je vraag
Tijdens het webinar beantwoordt Nyncke vragen van kijkers. Heb je een vraag aan Nyncke? Stel deze dan bij je aanmelding in het formulier. Klik hier om je aan te melden voor het webinar.

Na je aanmelding ontvang je de link naar het webinar in je e-mail. Via dezelfde link kun je het webinar ook terugkijken.

Tijdens het webinar kun je ook met ons meepraten in de chat. Log hiervoor eerst in met je Google-account.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

Laat hier uw contactgegevens achter. We nemen spoedig contact met u op.